terug

Het leukste event voor breien en haken

Jacqueline van Dillen – 2-Kleuren Patentsteek

Jacqueline van Dillen – 2-Kleuren Patentsteek of 2-Color Brioche

Brioche (of in het Nederlands Patentsteek) – breien met twee kleuren is een techniek waarmee een prachtig breiwerk van ribbels en dalen ontstaat. Het fascineert en prikkelt.

De verrassing zit voor mij in het kleuren spel, de voor en achterkant zien er heel anders uit. En het lijnenspel door meerderen en minderen kun je allerlei vormen en bewegingen laten ontstaan in de ribbels en dalen.

In deze workshop spelen we met golvende lijnen, we creëren beweging door meerderen en minderen. Met een lichte en donkere kleur laten we door steken samen te breien en in 1 steek meerdere steken en omslagen te breien prachtige patronen ontstaan. Dit is een techniek die oefening en concentratie vergt met een fantastisch resultaat als beloning.

Breng 2 bolletjes garen in je favoriete kleuren mee, licht en donker, veel contrast dus. In een DK-kwaliteit geschikt voor naald 4 / 5mm. Mijn voorkeur is om met 1 breinaald met knop en 1 breinaald zonder knop te breien, maar ook een rondbreinaald is een goede optie. Na aanleiding van een tutorial die na afloop meegenomen mag worden, breien we samen een proeflapje “swatch”.  We ontkomen niet aan een aantal Engelse termen, maar samen met de Nederlandse vertaling en uitleg is dat aan het einde van de workshop niet eng meer. Ook komt het lezen van de teltekening aan bod.

Voor meer info en afbeeldingen bekijk je de informatiebrochure

Lees hier meer informatie over Jacqueline van Dillen. 

Ervaring:Je moet al wel een basisniveau van breien hebben. Het is een pre als cursist al wel eens patentsteek heeft gebreid.

Photo Credits:
Alle foto’s @ Jacqueline van Dillen behalve de “Brioche Ta Top” van Noro (Issue_14)

Tijdsduur: Vrijdag 27 september 2024 van 09:30 tot 12:30 uur en zaterdag 28 september 2024 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Workshopruimte 2 
Taal: Nederlands 
Huiswerk: Geen 
Meenemen: Mooie bolletjes wol in twee kleuren (licht en donker) waar je graag mee breit en bijpassende breinaalden, met en zonder knop (en evt. een rondbreinaald). Geadviseerd wordt garen welke geschikt is voor naald 4 / 5mm. Er zal ook een mand met verschillende kleuren en materialen bolletjes garen aanwezig zijn, zodat je ook onverwachte kleur combinaties kunt maken
Max. aantal deelnemers: 12 
Prijs: Early bird voorverkoop € 42,50 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). Aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop. 
Inclusief: A4-tjes met beschrijving, telpatroon en een Engels/Nederlandse termenlijst.  Verder ontvang je een Nederlandse Breidagen notitieblok en een pen. 

Nederlandse Breidagen Nijkerk
27 & 28 september 2024

Jacqueline van Dillen - 2-kleuren patentsteek

Jacqueline van Dillen – 2-kleuren patentsteek

Jacqueline van Dillen - 2-kleuren patentsteek

Jacqueline van Dillen – 2-kleuren patentsteek

Jacqueline van Dillen - 2-kleuren patentsteek

Jacqueline van Dillen – 2-kleuren patentsteek

Noro_issue_14-Brioche Tank Top

Noro_issue_14-Brioche Tank Top