terug

Het leukste event voor breien en haken

Jacqueline van Dillen

Lady Vogue

Maak kennis met Jacqueline van Dillen, wiens leven sinds haar afstuderen van de Mode -academie verweven is met de kunst van het breien. Haar strakke en tijdloze breisels sieren o.a. de pagina’s van Vogue Knitting, Verena en Laine.

Qred-knitting

Jacqueline’s grootmoeder, die sokken maakte voor alle mannen in de familie, introduceerde het ambacht op 6-jarige leeftijd aan haar kleindochter.

Wat Jacqueline’s blijvende toewijding aan het ontwerpen van gebreide kleding voedt, is de betovering die ze vindt in het brei-proces, met slechts een draad, breinaalden en je handen kun je iets moois creëren. Daarnaast is het maken van een patroon erg belangrijk, elk patroon is een rustig pad dat je moet volgen terwijl je breit.

Jacqueline’s ontwerprepertoire reikt verder dan traditionele truien en vesten, ze ontwerpt ook sculpturale sjaals, rokken, structuurdekens en zelfs babyartikelen. Haar stijl wordt gekenmerkt door eenvoudige lijnen, doordachte afwerkingen en een voorliefde voor het experimenteren met ongebruikelijke kleuren, opvallende kabels en structuursteken zoals brioche. Mis de kans niet om de betoverende wereld van het breien te ontdekken met Jacqueline van Dillen.

Deze vier technieken spreken mij persoonlijk het meeste aan. 

Instagram

Ravelry

Programma:

Vrijdag 27 september 2024:  Twee kleuren patentsteek
Vrijdag 27 september 2024:  Stoeien met kabels
Zaterdag 28 september 2024: Stoeien met kabels
Zaterdag 28 september 2024: Twee kleuren patentsteek

Nederlandse Breidagen Nijkerk
27 & 28 september 2024