terug

Pers

Persbericht
Voor directe publicatie

Nederlandse Breidagen haakt in op energiecrisis

 Zwolle – Breien en haken is populairder dan ooit. Veel mensen hebben in coronatijd de brei- en haaknaalden tevoorschijn gehaald en deze hobby opnieuw, of nieuw, ontdekt. De beurs ‘Nederlandse Breidagen’ vindt voor de achtste maal plaats in de IJsselhallen in Zwolle.

In deze tijden van energiecrisis zoeken mensen manieren om warm te blijven, zonder de verwarming hoog te zetten. Mensen dragen daarom meer wollen kleding thuis. Wol zorgt ervoor dat het lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Op deze manier beschermt wol tegen warmte en kou. Wol die scheerwol of merino bevat, is te vinden bij veel van de 70 (internationale) exposanten. Op dit tweedaagse festival is nog veel meer te vinden zoals wol en garens, katoen, boeken en accessoires.

De bekendste Nederlandse mannelijke haker, Dennis van den Brink, beter bekend als Dendennis, is in de haakwereld volop bekend en wordt zelfs omschreven als haakgoeroe. Na talloze haakboeken uitgegeven te hebben, sloeg hij de handen ineen met de Belgische breier, Wim Vandereyeken, bekend onder de naam Mr. Knitbear. Wim is in het dagelijkse leven schoolmeester en eindigde ooit als vijfde in de Belgische Idols. Samen hebben ze al enkele titels op hun naam staan. In hun stand vindt de lancering plaats van hun nieuwe breiboek ‘Knit. Sleep. Repeat.‘. Bezoekers kunnen hun aankopen laten signeren en er is een photobooth waar ze met de auteurs op de foto kunnen.

Er is een breed programma aan workshops en Masterclasses. Ontwerpers en docenten uit de breiwereld staan klaar om bezoekers de kneepjes van het vak te leren. Zo geeft Jacqueline van Dillen voor het eerst een aantal Masterclasses. Jacqueline is ooit ‘Lady Vogue’ genoemd omdat ze al jarenlang ontwerpen maakt voor het Amerikaanse breimagazine Vogue Knitting. Naast Vogue zijn haar ontwerpen in talloze andere tijdschriften te vinden. Naast Jacqueline is ook Carla Meijsen een bekende naam onder breiers, ook wel bekend als ‘The Dutch Knitter’. Na het behalen van haar certificaat Master Knitter bij The Knitting Guild Association is ze workshops ‘het betere breiwerk’ gaan geven, geschikt voor beginnende en gevorderde breiers.

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste breier en haker. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haakwereld, en er is gelegenheid om samen te breien of te haken. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.

De Nederlandse Breidagen zijn op 14 en 15 oktober 2022 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in de IJsselhallen Zwolle. Tickets zijn zowel online als aan de deur te koop. Meer informatie is te vinden op de website www.breidag.nl.

Noot voor de redactie
Nederlandse Breidagen

14 & 15 oktober 2022 in de IJsselhallen, Rieteweg 4 te Zwolle

Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: € 11,00 per dag (€ 10,00 voorverkoop)

Website: www.breidag.nl

Breidag is tevens te volgen op Twitter, Facebook, Ravelry en Instagram

Contactinformatie

Voor meer informatie en beeldmateriaal over Breidag kunt u contact opnemen met:
Second Events
Janet Vermist, Event Manager
De Haven 1
9468 CP Annen
Telefoon: 0592-273903 (06-54280136)
info@second-events.nl