terug

Het leukste event voor breien en haken

Jacqueline van Dillen – Mozaïek breien (uitverkocht)

De mozaïeksteek lijkt ingewikkelder dan het is. Het effect is het grootst met twee contrasterende kleuren. Je werkt met twee kleuren, om de beurt dus niet tegelijkertijd. 

Met elke kleur brei je twee naalden/toeren. In deze naalden/toeren worden sommige steken afgehaald zonder te breien. Hierdoor krijg je (vaak geometrische) figuren. Als je recht en averecht kan breien, kan je je deze techniek al eigen maken. Ideaal dus voor breisters die motieven willen breien zonder in één naald/toer met meerdere draden te werken.  

 In deze workshop gaan we een “swatch” breien, naar aanleiding van een telpatroon. Je kan alle steken recht breien maar ook kiezen voor recht en averecht waardoor je een heel ander effect krijgt. 

 De afbeelding is een ontwerp dat ik gemaakt heb voor het boek 60 Quick Baby Blankets – Sixth&springbooks. Mijn uitgangspunt was een Perzisch tapijt, een ingewikkeld motief ontstaan met slechts één kleursteek per keer. 

Lees hier meer informatie over Jacqueline van Dillen. 

Ervaring: Als je recht en averecht kan breien kun je meedoen met deze workshop. 

Tijdsduur: Zaterdag 14 oktober 2023 van 13:30 tot 16:30 uur (UITVERKOCHT)
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 1 
Taal: Nederlands 
Huiswerk: Geen 
Meenemen: 2 bolletjes in je favoriete lichte en donkere kleur met bijpassende naalden zonder knop of/en rondbreinaald. 
Max. aantal deelnemers: 12 
Prijs: Early bird voorverkoop € 40,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder), aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop. 
Inclusief: Het patroon van de zwart/wit deken van de foto. Bovendien ontvang je een Nederlandse Breidagen notitieblok en een pen. 

Nederlandse Breidagen Zwolle
13 & 14 oktober 2023