terug
Jacqueline van Dillen – Twee Kleuren Brioche

“Brioche” patentsteek fascineert en prikkelt. Het is misschien niet de meest eenvoudige techniek in breien o.a. omdat het een eigen taal met eigen symbolen heeft. Maar voor mij wel een verrassende, vooral als je met twee kleuren werkt.

Door een lichte en donkere kleur kun je voor en achterkant van het werk een andere uitstraling geven.

We breien samen een proeflapje “swatch” gebaseerd op een ontwerp dat ik voor “Vogue Knitting winter 22” heb gemaakt. Tijdens het breien ontdekken we door meerderen en minderen dat we figuren maken, door ook gebruik te maken van alle steken recht krijg je een spannend reliëf.

In deze workshop ontkomen we niet aan een aantal Engelse termen, maar samen met de Nederlandse vertaling en uitleg is dat aan het einde van de workshop niet eng meer. Ook komt het lezen van de teltekening aan bod.

Na deze workshop zijn termen als ‘burp en bark’ niet angstaanjagend meer.

Lees hier meer informatie over Jacqueline van Dillen.

Ervaring: Je moet al wel een goed basis niveau van breien hebben. Dit is geen beginners cursus. Het is een pre als cursist al wel eens patentsteek heeft gebreid.

Tijdsduur: Vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober 2022 van 09:30 tot 12:30 uur
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 1
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Mooie bolletjes wol in twee kleuren (licht en donker) waar je graag mee breit en bijpassende breinaalden, met en zonder knop (en evt. een rondbreinaald). Geadviseerd wordt garen welke geschikt is voor naald 4 – 4,5mm.
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 35,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder), aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop.
Inclusief: A4-tjes met beschrijving, telpatroon en een Engels/Nederlandse termenlijst. Patroon van een deken waarin het patroon van het proeflapje is verwerkt en verder ontvang je een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.

Nederlandse Breidagen Zwolle
14 & 15 oktober 2022