terug
Jacqueline van Dillen – Brioche in meerdere kleuren (uitverkocht)

Net als vorig jaar geef ik ook dit jaar een workshop “brioche” breien. Het accent ligt op strepen in verschillende kleurcombi’s, we gaan op kleuravontuur.  

In deze workshop leer je verbluffende kleurencombinaties maken in “brioche”. Breng svp zelf twee bolletjes in je favoriete kleur mee. Die kunnen we dan combineren met de grote hoeveelheid kleuren uit mijn voorraad aan bolletjes. 

We kiezen de kleuren waar we mee gaan werken. We maken een indeling van de strepen en dan breien we samen een proeflapje “swatch”. Tijdens het breien ontdek je wat kleur kan doen. “Brioche” fascineert en prikkelt; vooral als je met meerdere kleuren werkt ontstaan verrassende resultaten. Door een lichte en donkere kleur kun je voor- en achterkant van het werk een andere uitstraling geven. Deze steek is aan beide zijden mooi. 

In deze workshop ontkomen we niet aan een aantal Engelse termen, maar samen met de Nederlandse vertaling en uitleg is dat aan het einde van de workshop niet eng meer. Ook komt het lezen van de teltekening aan bod.  

Het Brioche kleur avontuur begint hier. Ik ben benieuwd naar jullie kleurcombinaties. 

Lees hier meer informatie over Jacqueline van Dillen. 

Ervaring: Je moet al wel een basisniveau van breien hebben. Het is een pre als cursist al wel eens patentsteek heeft gebreid. 

Tijdsduur: Vrijdag 13 oktober 2023 van 13:30 tot 16:30 uur (UITVERKOCHT)
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 1 
Taal: Nederlands 
Huiswerk: Geen 
Meenemen: Mooie bolletjes wol in twee kleuren (licht en donker) waar je graag mee breit en bijpassende breinaalden, met en zonder knop (en/of evt. een rondbreinaald). Geadviseerd wordt garen dat geschikt is voor naald 4 – 4,5mm.  Er is een grote mand met bolletjes garen in verschillende kleuren en materialen aanwezig, zodat je allerlei onverwachte kleurcombinaties kunt maken.  
Max. aantal deelnemers: 12 
Prijs: Early bird voorverkoop € 40,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). Aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop. (UITVERKOCHT)
Inclusief: A4-tjes met beschrijving, telpatroon en een Engels/Nederlandse termenlijst.  Verder ontvang je een Nederlandse Breidagen notitieblok en een pen. 

Nederlandse Breidagen Zwolle
13 & 14 oktober 2023