terug

Het leukste event voor breien en haken

Atelier Roodkapje – Kabouterpopje maken

Sjuul Joly – Kabouterpopje maken

Deze workshop is inclusief het materialenpakket en gebruikt van gereedschap en materialen, voor het maken van een compleet popje. 

Met biologische en natuurlijke materialen maken we in deze workshop een lief kabouterpopje.

Dit is een mini-popje van ongeveer 8 cm. groot. We gebruiken hiervoor biologisch linnen voor het lijfje en mutsje, ökotex Zwitserse tricot voor het hoofdje en een plukje mohair voor de haartjes. We vullen het popje met zachte en lokale Schaapjeswol van Trollenwol.

Dit kleine kaboutervriendje past in de palm van een kinderhandje, maar kan ook in zijn eigen kabouterbedje slapen: deze maken we van upcycled cashmir of biologische wollen walkstof.

We versieren het bedje met borduursteekjes, daarvoor gebruiken we plantaardig geverfd wollen borduurgaren. Het bedje kan als schoudertasje gedragen worden, zo kan het kaboutervriendje overal mee naar toe.

Je leert in deze mini-workshop een aantal basis technieken voor het maken van een mini-popje in Waldorf stijl. Ook leer ik je enkele borduursteken om het bedje naar wens mee te versieren.

Na afloop van de workshop zijn popje en bedje klaar, en krijg je het patroonsetje mee naar huis. Ook zijn er na afloop zelfmaakpakketjes verkrijgbaar, zodat je er zelf nog kaboutervriendjes bij kunt maken.

Lees hier meer over Sjuul van Atelier Roodkapje.

Tijdsduur: Vrijdag 27 september 2024 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Workshopruimte 4
Taal: Nederlands 
Huiswerk: Geen
Meenemen: Niets, alles is aanwezig
Max. aantal deelnemers: 12 
Prijs: Early bird voorverkoop € 52,50 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder), aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop
Inclusief: De prijs is inclusief een materialenpakket ter waarde van € 10,00. Inhoud o.a voorgestikt bio linnen, lokale Schaapjeswol, mohair haartjes in versschillende haarkleuren, afbindgaren, naaigaren, voorgestikt Zwitserse öko Tex poppentricot in verschillende huidskleuren, plantaardig geverfd wollen borduurgaren, biologisch kaasdoek, belletjes, handgesponnen plantaardig geverfde breiwol, upcycled cashmir/wollen stof. Gebruik van gereedschap. Deelnemers kiezen bij binnenkomst zelf hun (huid/haar/linnen/bedje) kleuren uit.

Nederlandse Breidagen Nijkerk
27 & 28 september 2024