terug

Het leukste event voor breien en haken

Wim Vandereyken – Vrolijke (enkel)sokken breien

Rondbreien is zelfs voor minder ervaren breiers niet zo’n groot struikelblok. Maar die hiel, oh die hiel.
In het boek ‘Vrolijke sokken breien’ kozen DenDennis en Mr. Knitbear voor de boemeranghiel. Deze is erg makkelijk te leren, zit lekker en ziet er ook mooi uit.

In deze workshop brei je samen met Wim (@Mr_knitbear) enkele toeren in het rond en daarna gaan jullie meteen aan de slag met de hiel. Zo maak je alvast het begin van een prachtig enkelsokje.
(Ben je bang dat wollen sokken in zomerse sneakers te warm gaan zijn, dan kan je ook kiezen voor een katoenen sokkengaren.)

Wim (@Mr_knitbear) is een 39-jarige Belg die overdag voor de klas staat. Daar heet dat het tweede leerjaar. In Nederland noemen ze dat groep 4. Maar in zijn vrije tijd verandert hij in een woeste breibeer (die ook haaknaalden weet te bepotelen.) Jaren geleden ging hij enthousiast haakpatronen testen voor Dennis. Dat leidde tot een heuse vriendschap en later ook tot een fijne samenwerking. Hun vrolijke sokkenbreiboek is daar het resultaat van.

Maar maak je geen zorgen: Deze breibeer bijt niet, tenzij je het heel vriendelijk vraagt.

Lees hier meer informatie over Mr. Knitbear.

Tijdsduur: Zaterdag 15 oktober 2022 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Sokkenbreinaalden 2,5mm en sokkengaren in je lievelingskleur of -kleurverloop (een lichte kleur is geadviseerd)
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 35,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder).
Inclusief: Documentatie en patroon, verder ontvang je een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.