terug

Het leukste event voor breien en haken

Studio Spintol – Spinproeverij (korte workshop)

Spinproeverij

Altijd al eens willen leren spinnen? Het is makkelijker dan je denkt!

In drie kwartier tijd laten we je proeven aan het spinnen op een spintol. Dat is is precies lang genoeg om na een korte instructie aan de slag te gaan, je eerste draad te maken en… je te laten ontdekken dat spinnen waanzinnig leuk is!

Het spinnen op een tol is vele malen makkelijker dan veel mensen denken. Het is namelijk stukken makkelijker dan leren spinnen op een spinnenwiel. We hakken het proces in stukjes zodat je je steeds maar op één ding tegelijk hoeft te focussen. Wel zo lekker overzichtelijk!

Het zou geen spinproeverij heten als we niet zouden gaan spinnen op verschillende soorten spintollen. Er liggen Turkse spintollen en top whorl spintollen van verschillende maten en gewichten voor je klaar. Het is heel fijn om verschillende tools uit te kunnen proberen en zo kunnen we samen ook kijken naar wat goed bij je past.

Na afloop van de workshop is het mogelijk om de spintol waar je mee gesponnen hebt aan te schaffen en meteen mee te nemen.

Tijdsduur: Dagelijks van 10.30-11.15, van 12.15-13.00, van 14.00 tot 14.45 uur en van 15.45 tot 16.30 uur
Locatie: Stand ‘Studio Spintol’
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Niets
Max. aantal deelnemers: 6 per workshop (maximaal 4 plaatsen zijn vooraf te reserveren, zie link hieronder)
Inclusief: Gebruik van leentollen en spinvezels
Prijs: € 17,50, inschrijven is mogelijk via de webshop van Studio Spintol (een plaats boeken indien nog beschikbaar, kan op de beurs voor € 20,00, bij de stand van Studio Spintol)