terug

Het leukste event voor breien en haken

Sandra Moek

San-draadje

Docent Sandra Moek:

Bijna vanaf het begin betrokken bij de Handwerkbeurs en daardoor ook vanaf het begin bij de Breidag (inclusief haken). Zolang ik weet kan ik haken en breien. Daarnaast beoefen(-de) ik andere handwerktechnieken zoals weven, naaldbinden, vlechten, temari, macramé, textielschilderen, kantklossen en meer. Onderhand zijn er veel haaktechnieken die ik heb overgebracht, bijvoorbeeld de krokodillensteek, vele verschillende soorten tunisch haken, mochilla (tassen), corner to corner en dergelijke.

Verder geef ik workshops Temari exclusief tijdens de Handwerkbeurs én vanuit mijn eigen Atelier (ook op locatie in Nederland en België). Door de jaren heen schreef ik meerdere werkboeken over Temari. Via mijn website verkoop ik Japanse boeken en benodigdheden.

Als tiener breide ik veel, dat pakte ik een aantal jaren geleden weer op. Door deelname aan de Sock Madness – een wereldwijde sokkenbrei-wedstrijd – heb ik aan allerlei breitechnieken mogen proeven. Dit doe ik momenteel vooral uit liefhebberij, les heb ik er (nog) niet in gegeven. Ik kan er zo van genieten als ik mijzelf weer iets nieuws heb geleerd.

Puzzelen naar informatie, hoe kan ik iets op de gemakkelijkste manier uitleggen, heerlijk! Technieken ontdekken en die kennis overbrengen geeft mij enorm veel plezier. Dankzij enkele jaren meewerken aan het magazine Handwerken zonder Grenzen, heb ik veel mogen uitzoeken, ontdekken en doorgeven.

Van kinds af aan vond ik het leuk kinderen jonger dan mij iets bij te brengen, het lesgeven zit mij in het bloed? Sinds 1993 geef ik les, vooral aan volwassen, in allerlei technieken. Het begon met kartonnage en marmeren, de laatste jaren zijn het vooral handwerktechnieken met draadjes. Past helemaal bij mijn naam: San-draadje. Ik kan ervan genieten als ik kinderen aan de workshoptafel heb zitten, niet voor niets haalde ik op latere leeftijd een diploma voor basisschoolleerkracht.

Les geven tijdens een beurs is één groot feest! Allemaal mensen die net als ik gek zijn op handwerken, graag zie ik jullie dan ook weer tijdens de volgende beurs!

Programma:
Workshop – Kumihimo
Workshop – Tunisch Haken
Workshop – Mozaiek Haken