terug

Het leukste event voor breien en haken

Natasja Hornby – Shawl Vormgeving

In deze workshop gaan we dieper in op een aantal van de populaire sjaalvormen door het breien van verschillende mini-sjaalstalen en leren we over de constructie en de voordelen van elke vorm. We starten met de klassieke ‘top-down’ driehoek, waarbij de ‘garter-tab’ opzet  aan bod komt. Daarna zullen we verschillende van de populaire en moderne sjaalvormen (waaronder de asymmetrische driehoek en sikkelvorm) belijken en verschillende manieren uitproberen om deze vorm te geven.

Verder zullen de verschillende richtingen van waaruit je de shawl kunt starten (van boven naar beneden, van beneden naar boven, vanuit het midden naar buiten) aan bod komen. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je kleur en verschillende steekpatronen toe kunt voegen aan de door jou gekozen vorm.

Aan het einde van de workshop heb je het volgende geleerd:

  • Basisvormgeving van een shawl
  • Hoe voeg je een steekpatroon toe aan een basisvorm
  • Hoe je vanuit de basisprincipes een stap verder kunt gaan
  • Afwerking

Deelnemers moeten weten hoe ze steken moeten opzetten, recht en averecht breien en eenvoudige meerderingen en minderingen kunnen toepassen.

Lees hier alles over Natasja Hornby.

Datum: Vrijdag 11 oktober 2019 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Workshopruimte 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Nee
Meenemen: De gebruikte wol in twee kleuren (DK) wordt gesponsord door Cross & Woods (stand 71) en een paar rondbreinaalden die geschikt zijn voor het garen (4 – 4.5 mm)
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs:  Early bird voorverkoop € 59,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 69,00 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Een werkblad met de constructiemethoden voor de basisvormen van een shawl en een downloadcode voor één van de zelf gepubliceerde shawl patronen van Natasja Hornby, de gebruikte wol (gesponsord door Cross & Woods), een nederlandse breidagen notitieblok en een pen. Halverwege de les is er koffie of thee met wat lekkers.

Foto’s: Natasja Hornby