terug

Het leukste event voor breien en haken

Nana Seijlhouwer – Brioche voor Beginners

Brioche is een populaire maar ook een tamelijk intimiderende techniek omdat het een eigen taal met eigen symbolen heeft.

In deze workshop beginnen we met de basis in één kleur. Daarna komt ook tweekleurig Brioche aan bod. Meerderen en minderen is uiteraard nodig om de prachtige patronen te kunnen breien.
En last but not least komt het lezen van de patronen, zowel in tekst als teltekeningen, uitgebreid aan bod.

De workshop documentatie is een naslagwerk ruim voorzien van tips en trucs en bevat ook lijsten met vertalingen en uitleg van de diverse steken en symbolen.
Na deze workshop ‘burpen en barken’ we er lustig op los.

Ervaringen: basis breien, recht en averecht, en opzetten.
Brioche patronen zijn in het Engels en hebben los van de normale breitermen een eigen taal. Deze gaan we uitgebreid besnuffelen zodat de patronen geen geheimen meer bevatten.
Ook als je kennis van Engels beperkt is.

Lees hier meer informatie over Nana Seijlhouwer a.k.a. Naantje Knit.

Tijdsduur: Vrijdag 15 oktober 2021 van 13:30 tot 16:30 uur (Deze workshop is VOL)
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Twee breinaalden zonder knop (bijv. sokkennaalden) of een rondbreinaald 3 mm.
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 30,00 (UITVERKOCHT) exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder).
Inclusief: Documentatie en garens, je ontvangt een patroon van de ‘Mini Maximus’ (Uit het boek ‘Kwartet; 4 omslagdoeken voor 4 seizoenen’ van Naantje Knit), in dit patroon zitten, naast andere steken, ook randen met Brioche (PS een kortingscode van 10% voor het boek is ook inbegrepen). Verder ontvang je een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.