terug

Het leukste event voor breien en haken

Hobbywool – Meet & Greet met Ieva Ozolina

Latvian Mittens

De auteur van het boek ‘Knit like a Latvian’ is aanwezig in Zwolle!

Auteur en breiontwerpster Ieva Ozolina uit Letland is op de beurs aanwezig met haar bedrijf ‘Hobbywool‘. Je hebt ze vast al eens gezien, die mooie dozen met breipakketten voor het maken van traditionele handschoenen/wanten.

Gedurende enkele eeuwen waren de wanten de belangrijkste vorm van geschenk en begiftigd met magische betekenis. Tegenwoordig zijn Letse wanten, divers in hun kleuren en patronen, nog steeds een essentieel onderdeel van de Letse winterkleding.

Elke handschoen heeft zijn eigen verhaal, omdat elk patroon dat wordt gebreid zijn eigen betekenis heeft en met zijn eigen wens meebrengt. De meeste van deze patronen zijn afgeleid van de Letse traditie van godheden en goden. Elke godheid en god had zijn eigen taken en missie en het werd vertegenwoordigd door een of meer symbolen die het karakteriseerden. Intussen zijn er meerder boeken met Letse patronen, van haar hand verschenen.

Je kunt Ieva ontmoeten, haar boeken kopen en laten signeren (of je eigen exemplaar meenemen) in de stand van Hobbywool, waar ook de pakketten verkrijgbaar zijn.