terug

Het leukste event voor breien en haken

Jule Kebelmann (Hey Mama Wolf)

Ecoprint

Jule Kebelmann, de oprichter van Hey Mama Wolf, studeerde textielontwerp in Berlijn.
Sindsdien is ze zelfstandig ondernemer werken als een gebreide ontwerper. Sinds 2008 geeft ze cursussen breien en haken. De zoektocht naar een in Europa ecologisch geproduceerd garen leidde hen naar het idee om er zelf een te maken. Jule woont met man en twee kinderen in de Prignitz (Duitsland).

Hey Mama Wolf produceert geverfde regionale garens voor breien, haken en weven. De wol komt van kleine herders uit heel Duitsland, bij voorkeur van gecontroleerd biologisch vee.
Het is vezel- en milieuvriendelijk gewassen met alleen zeep en gesponnen in de Tsjechische Republiek. De resulterende garens worden met de hand geverfd met ververijen en plantekleurige extracten. De kleuringplanten zijn meestal afkomstig uit de regio Berlijn/Brandenburg en worden biologisch geteeld.

Voor het verven ontwikkelen en ontdekken we methoden die de energie-inbreng verminderen en gebruiken we geen giftige additieven die veel worden gebruikt bij het kleuren met plantenkleurstoffen. Het verfproces duurt iets langer – het is geen slow-food maar slow-yarn.

De Hey Mama Wolf garens en pakketten worden in Nederland exclusief verkocht door Cross & Woods. Zij zullen ook op de Breidagen aanwezig zijn, in hun stand zal een deel ingericht worden met Jule’s garens. Je vindt Cross & Woods en Hey Mama Wolf op stand 20.

Volg Hey Mama Wolf op Instagram en op Pinterest.
Op de website vindt je nog meer informatie.