terug

Het leukste event voor breien en haken

Josh Moll – Sequence Knitting

(Dutch only)

Sequence knitting is een techniek waarbij je met enkel rechte en averechte steken prachtig breiwerk kunt maken. Het resultaat wordt aan beide zijden even mooi. Door twee kleuren te gebruiken ontstaat intrigerend kleurwerk, toch hoef je maar met één kleur tegelijk te breien. Deze techniek is heel geschikt voor sjaals en cowls, en ook goed voor vesten en truien te gebruiken.

In deze workshop leer je in anderhalf uur de techniek van sequence knitting.
Tevens krijg je uitleg over verschillende vormen en toepassingen van sequence knitting.

Je krijgt een patroon voor een sjaal in twee kleuren, waarvoor je in de les een proeflapje breit.

Basiskennis: opzetten, recht en averecht breien

De docent: Josh Moll groeide op in een gezin waar het gewoon was om kleren zelf te maken en soms ook zelf te ontwerpen. Ze leerde breien van haar moeder toen ze zes was, en kon altijd hulp vragen aan haar vier grote zussen. Ze breit inmiddels als vijftig jaar.

Josh is opgeleid als beeldend kunstenaar en als informatieanalist. Die vaardigheden gebruikt ze nu allebei bij het ontwerpen van breipatronen.
Breien en ontwerpen werd haar passie toen ze negen jaar geleden chronische neuro-sarcoïdose kreeg en moest stoppen met werken. Inmiddels is de ziekte gelukkig in remissie en kan ze weer makkelijker naar buiten treden.
Zij geeft graag kennis door, en maakt nog steeds gebruik van haar ervaring met lesgeven op de kunstacademie, aan het HBO en aan de universiteit. Maar nu leert ze mensen het liefst wat je allemaal kunt doen met breien.

Bezoek haar Ravelry pagina of volg Josh op Instagram.

Tijdsduur: Vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei 2018 van 14:00 tot 15:30 uur
Locatie: Workshopplein 1
Taal: Nederlands (Engels is ook geen probleem)
Huiswerk: Geen
Meenemen: Breinaalden om recht mee te breien (rechte naalden of rondbreinaald, naar eigen voorkeur), dikte 3 mm
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: € 15,00 (incl. patroon voor een shawl in twee kleuren waarvoor je in de les een proeflapje breit, materialen)
Deelnemen: Aanmelden kan tijdens de beurs bij de infobalie. Vergeet niet dat u ook een toegangskaart voor de nederlandse breidagen nodig bent, klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder.