terug

Het leukste event voor breien en haken

Josh Moll – Mozaïek Knitting

(Dutch only)

Wil je graag met twee kleuren patronen maken in je breiwerk maar zie je er tegen op met twee draden tegelijk te breien? Dan is mozaïek breien een fijne techniek.
Bij mozaïek breien ontstaat het kleurpatroon door steken afwisselend te breien en te slippen. De techniek wordt vaak in traditioneel Oosters breiwerk gebruikt. Een leuke nieuwe techniek voor de beginnende breier, maar zeker ook interessant voor gevorderden.

In deze workshop leer je in anderhalf uur de techniek van mozaïek breien, en het lezen van een patroon/chart voor mozaïek breien.
Je krijgt een patroon voor een cowl in twee kleuren, waarvoor je in de les een proeflapje breit.

Basiskennis: opzetten, recht en averecht breien

De docent: Josh Moll groeide op in een gezin waar het gewoon was om kleren zelf te maken en soms ook zelf te ontwerpen. Ze leerde breien van haar moeder toen ze zes was, en kon altijd hulp vragen aan haar vier grote zussen. Ze breit inmiddels als vijftig jaar.

Josh is opgeleid als beeldend kunstenaar en als informatieanalist. Die vaardigheden gebruikt ze nu allebei bij het ontwerpen van breipatronen.
Breien en ontwerpen werd haar passie toen ze negen jaar geleden chronische neuro-sarcoïdose kreeg en moest stoppen met werken. Inmiddels is de ziekte gelukkig in remissie en kan ze weer makkelijker naar buiten treden.
Zij geeft graag kennis door, en maakt nog steeds gebruik van haar ervaring met lesgeven op de kunstacademie, aan het HBO en aan de universiteit. Maar nu leert ze mensen het liefst wat je allemaal kunt doen met breien.

Bezoek haar Ravelry pagina of volg Josh op Instagram.

Tijdsduur: Vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei 2018 van 11:00 tot 12:30 uur
Locatie: Workshopplein 1
Taal: Nederlands (Engels is ook geen probleem)
Huiswerk: Geen
Meenemen: Breinaalden om recht mee te breien (rechte naalden of rondbreinaald, naar eigen voorkeur), dikte 3 mm
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: € 15,00 (incl. patroon en gebruikte materialen voor een proeflapje)
Deelnemen: Aanmelden kan tijdens de beurs bij de infobalie. Vergeet niet dat u ook een toegangskaart voor de nederlandse breidagen nodig bent, klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder.