terug

Het leukste event voor breien en haken

Hey Mama Wolf – Natuurlijk verven: Ecoprint op Sockblanks

De Duitse Jule Kebelmann is als Indie Dyer bekend onder de naam Hey Mama Wolf.

In deze workshop leer je van Jule de basisprincipes over hoe wolgarens te verven met natuurlijke kleurstoffen.
Er wordt gesproken over wat een bijtende (mordant in het Engels) is en hoe en wanneer je deze moet toepassen. Jule laat zien welke planten en andere natuurlijke materialen gebruikt kunnen worden als kleurstof. En er wordt gesproken over licht- en wasvastheid. En over allerlei ecologische gevolgen die het verven kan hebben.

In deze workshop maak je een ecoprint/bundleprint op een sockblank. Een sokblank is een gebreid stuk deken waarop je gaat verven. Na het verven kun je de deken uithalen om er sokken van te breien, dit geeft een heel bijzonder effect. Wij zullen brengen mooie kleur op het gebruik van de ecoprint-techniek. De sockblanks worden met mooie, natuurlijke, kleuren geverfd.

Elke deelnemer neemt de sockblanket mee die hij/zij in de workshop heeft geverfd.

Lees hier alles over Jule Kebelmann.

Datum: Vrijdag 11 mei 2018 van 13:30 tot 17:00 uur en zaterdag 12 mei 2018 van 13:30-17:00 (let op, de workshop duurt ca 3-4 uur, eindtijd is bij benadering) Uitverkocht.
Locatie: Op vrijdag in Workshopruimte 4 en op zaterdag in Workshopruimte 6
Taal: Engels
Huiswerk: Nee
Meenemen: Niets, alle materialen zijn inbegrepen
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 59,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 69,00 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Alle gebruikte materialen zijn inbegrepen, je gaat naar huis met een eigen handgeverfde sockblanket. Een nederlandse breidagen notitieblok en een pen. Halverwege de les is er koffie of thee met wat lekkers.

Hey Mama Wolf – Natural dyeing: Ecoprint on Sockblanks

friday 11 may
13:30-17:00 (sold out)

saturday 12 may
13:30-17:00 (sold out)

€ 59.00 including dayticket