terug

Het leukste event voor breien en haken

Hadewych van der Werf – Mor Astrup

Masterclass door Hadewych van der Werf, gedurende 40 jaar, docent in Noor(d)se breitechnieken

Techniek: Mor Astrup

Deze techniek komt uit Noorwegen en is ontwikkelt  door Ebba Astrup. Ebba was directrice van een weeshuis rond 1900 in Rostad, een klein plaatsje op een schiereiland ten noorden van Trondheim. Zij had een zeer drukke baan maar was ook handwerkster in hart en nieren. Vanwege tijdgebrek ontwikkelde ze deze vrij snelle techniek. Op een eenvoudige manier breide zij voor alle weesjes een eigen shawl in andere kleurtjes en patroontjes. De techniek bestaat uit recht gebreide en afgehaalde steken.

Hadewych bezocht een aantal jaar geleden het weeshuis en één van haar shawls ligt daar nu in een vitrine, het huis is nu nog een opvanghuis voor jongeren.

Lees hier alle informatie over Hadewych van der Werf.

Datum: Vrijdag 11 mei 2018 van 13:30 tot 16:30 uur (deze workshops is uitverkocht)
Locatie: Workshopruimte 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Nee
Meenemen: Rondbreinaald of rechte naalden 3 mm en 3,5 mm, tekenpotlood en gum, schrijfgerei, schaartje
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 35,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 39,50 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Een handout op papier die je thuis kunt gebruiken, het gebruikte garen is aanwezig, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen. Halverwege de les is er koffie of thee met wat lekkers.

Hadewych van der Werf – Mor Astrup

friday 11 may
13:30-16:30 (sold out)

€ 35.00 including dayticket