terug

Het leukste event voor breien en haken

Gretha Mensen – Masterclass Engelstalige patronen lezen en breien

Heb je moeite met het lezen van Engelstalige patronen of wil je het graag leren? Dan is deze Masterclass een aanrader! 

Bij een Engelstalig patroon, dan denken we al gauw dat we het niet kunnen als we de taal niet vloeiend begrijpen of verstaan. Maar we verstaan en begrijpen vaak meer dan we denken.

Als designer van Engelstalige patronen hoor ik regelmatig;
‘Dat kan ik niet’!
‘Dat is veel te moeilijk’.
‘Oh wat jammer, ik vind je patronen zo leuk’.

Maar…, als ik uitleg geef dan zeggen dezelfde breiers; ‘dit is veel makkelijker dan verwacht’!

In de workshop gaan we langs alle meest voorkomende afkortingen, zinnen en begrippen die we tegenkomen in patronen. We beginnen met een simpele uitleg en vertaling zoals garen, naalden, materialen, proeflapje en stekenverhouding. Daarna gaan we verder met de instructies die we kunnen onder verdelen in diverse technieken; zoals opzetten, afhechten, kabels, lace, afgehaalde steken, fair isle, patentsteek, meerderen, minderen, breien in het rond, afwerking en opspannen.

Ook gaan we een proeflapje maken vanuit het Engels zodat je kunt ervaren hoe makkelijk dat nu zal gaan.

Na deze workshop kun je zonder veel moeite Engelstalige breipatronen lezen en breien. En zal er een wereld aan nieuwe patronen voor je open gaan.

Wat moet je alvast kunnen?
Minimaal steken opzetten, afhechten, recht en averechte steken (meer technieken beheersen is natuurlijk alleen maar goed)!

Inclusief: Bij deze Masterclass ontvangt je een uitgebreide handout met uitleg en uitgebreide afkortingen lijst + een gratis brei patroon van Gretha. Dit is het patroon van een cowl die speciaal voor de beurs wordt gepubliceerd (dus je ontvangt een gratis patroon, en ook nog een primeur)!

De workshop wordt gegeven door ontwerpster Gretha Mensen, op haar eigen pagina lees je meer over haar.

Tijdsduur: Zaterdag 15 oktober 2022 van 09:30 tot 12:30 uur
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 2
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Breinaalden + bolletje wol: zodat we de steken en technieken ook kunnen oefenen in het Engels
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: € 35,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder), aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop.
Inclusief: Handout met uitleg en uitgebreide afkortingen lijst + gratis brei patroon van Gretha (patroon van een cowl die speciaal voor de beurs wordt gepubliceerd). Plus een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.

Nederlandse Breidagen Zwolle
14 & 15 oktober 2022