terug

Het leukste event voor breien en haken

Gretha Mensen – Kabels Breien voor Beginners

Wil je graag kabels leren breien of meer handigheid er in krijgen? Dan is deze workshop een echte aanrader! 

Voor deze workshop hoef je geen ervaring te hebben met kabels breien.

Kabels zien er altijd prachtig uit en geven je werk dat ‘wow’ effect. Maar juist daardoor kunnen ze er ook intimiderend uitzien en schrikt het af om ze te proberen. Of wellicht heb je het al eens geprobeerd en ging dat niet zo lekker. In deze workshop laat ik je zien hoe eenvoudig kabels breien eigenlijk is. We beginnen met hele eenvoudige kabels en dan een stapje verder met wat grotere kabels en weer een stapje verder naar de kabels over rechte en averechte steken. We leren natuurlijk wat tips en handigheidjes tussendoor. Ook gaan we leren hoe we fouten oplossen tijdens het kabels breien. Als laatste gaan we eenvoudige kabels breien zonder kabelnaald.

Het blijft in deze workshop niet bij theorie want we gaan een proeflapje maken om de geleerde kabels ook meteen uit te proberen zodat je het in de vingers krijgt. Ik help je en zorg ervoor dat je aan het eind van de workshop kunt kabelen (met en-/of zonder kabelnaald).

Inclusief: Bij deze workshop ontvangt je een handout met uitleg en uitgebreide afkortingen lijst + een gratis brei patroon van Gretha.

De workshop wordt gegeven door ontwerpster Gretha Mensen, op haar eigen pagina lees je meer over haar.

Tijdsduur: Zaterdag 15 oktober 2022 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 2
Taal: Nederlands
Huiswerk: Een proeflapje zodat we gelijk met kabels breien kunnen oefenen. Je ontvangt van Gretha voor aanvang van de workshop een PDF over het proeflapje, hoeveel steken en hoeveel toeren en in welk recht/averecht patroon.
Meenemen: Breinaalden + bolletje wol: zodat de kabels geoefend kunnen worden, plus een bijpassende maat haaknaald om fouten op te lossen
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: € 35,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder), aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop.
Inclusief: Handout met uitleg + gratis kabelnaald + gratis brei patroon van Gretha (naar keuze). Plus een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.

Nederlandse Breidagen Zwolle
14 & 15 oktober 2022