terug
Esther Wijnands

Sokken Breien

‘Breien is goed voor je brein.’

Mijn naam is Esther Wijnands en mijn missie is om het plezier van het sokkenbreien verspreiden.

Toen ik op de kleuterschool zat leerde mijn moeder mij breien. Zij breide veel en ik moest en zou het ook kunnen. Rond mijn 17e leerde ik sokken breien, zoals mijn moeder het nog van de nonnen op school geleerd had. Recht toe-recht aan, met een standaard aantal steken. Een jaar of 15 geleden ontdekte ik dat je ook teen-eerst kon breien, af kunt wijken van de standaard maten en hoe je een rondbreinaald kunt gebruiken. Ik was al sokkenbreiverslaafd, maar toen was het hek helemaal van de dam!

Wat is de lol van sokken?

Affinché un tale fenomeno non porti al rifiuto della solita vita sessuale, vi offriamo di ordinare Viagra Soft nella nostra farmacia online. Si tratta di un farmaco di comprovata efficacia, che consente di ottenere facilmente il risultato desiderato. Nel nostro catalogo il farmaco è presentato ad un prezzo favorevole.

Het zijn kleine projectjes, er komt dus ook een eind aan.

Er zit veel techniek in een sok, rondbreien, heen en weer breien,  meerderen, minderen enzovoort. Verder kun je eindeloos spelen met steken en motieven en ontdekken hoeveel  verschillende hielen er zijn.

Meestal ben ik een luie breister, brei sokken zonder “ werkjes” en laat het zelfstrepende garen zijn werk doen, heerlijk voor bij de TV of in het OV. Ik zit altijd en overal te breien. Laatst zat ik in de trein, maar moest eerst  het  ingewikkelde patroon nog eens bestuderen. Toen ik later mijn breiwerk pakte slaakte de man tegenover me een zucht van verlichting. Hij had al eens eerder tegenover me gezeten en vond het toen zo ontspannend dat ik breide, hij had zich even zorgen gemaakt, dat ik het misschien niet ging doen….

Ik heb nu 4 keer meegedaan aan de sockmadness,  dat is een wereldwijde sokkenbreiwedstrijd,waar je uitgedaagd wordt om zo snel mogelijk tijdrovende sokken te breien. Het is een race tegen de klok, maar ook een enorme bron van inspiratie!

Ik geef workshops in de winkel van Koperdraadje in Alblasserdam (zij hebben een stand op de beurs) en vind het geweldig leuk om ook op de breidagen de lol in sokkenbreien te mogen verspreiden.

Programma:
Workshop – Workshop I-Cord
Workshop – Sneakersok Breien