terug
Esther Wijnands – Sneakersok Breien

In deze workshop leer je hoe je een sneakersok breit.

De volgende technieken komen aan de orde:
– De tijdelijke opzet;
– Rondbreien op een rondbreinaald, magic loop;
– Hieltab met verkorte toeren, (german short rows);
– Franse hiel, Hielflap met V-vormige kleine hiel;
– Links- en rechtshellende minderingen;
– Kitchener stitch.

Er wordt gebruik gemaakt van een rondbreinaald dus het is handig als je hier ervaring mee hebt. Op verzoek van de docent, probeer te zorgen voor een goede naald met een soepele overgang van naald naar kabel. Je kunt zelf een bol sokkenwol meenemen om tijdens de workshop te gebruiken. Van één bol sokkenwol van 50 gram kun je precies twee sneakersokken breien. Tijdens de workshop is er de mogelijkheid om voor € 10,00 een materialenpakketje te kopen met daarin een rondbreinaald en een bolletje sokkenwol (kleur naar keuze).

De workshop wordt gegeven door Esther Wijnands. Haar visie is: Breien is goed voor je brein! Haar missie is om iedereen het plezier van het sokkenbreien bij te brengen.
Lees hier alvast meer over Esther.

Tijdsduur: Zaterdag 16 oktober 2021 van 09:30 tot 12:30 uur
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 2
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Een goede rondbreinaald 2,5 mm en 60 of 80 cm lang, 1 bol sokkenwol van 50 gram. (Materialenpakketje met rondbreinaald en sokkenwol is voor €10,- te koop tijdens de workshop)
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 30,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder).
Inclusief: Een handout met instructies, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.