terug

Het leukste event voor breien en haken

Esther Wijnands – Kleine Basissok Breien

Tijdens deze workshop brei je een volledige kleine basissok, heel goed geschikt als babysok, waarbij alle technieken aan bod komen die je nodig hebt voor het breien van een sok in elke maat.

De sok wordt gebreid vanaf de boord. Je leert onder andere hoe je een zogenaamde Boomerang hiel breit, en de teen wordt afgesloten met een kitchener stitch.
De volgende technieken komen aan de orde:

  • Breiend opzetten
  • Rolboordje
  • Rondbreien met een rondbreinaald, Magic loop
  • Gaatjes breien
  • Boomerang hiel, verkorte toeren met German short rows
  • Links-, en rechtshellende minderingen
  • Kitchener stitch
  • Bonus: koordje knopen

Er wordt gebruik gemaakt van een rondbreinaald dus het is handig als je hier ervaring mee hebt. Op verzoek van de docent, probeer te zorgen voor een goede naald met een soepele overgang van naald naar kabel. Je kunt zelf een bol sokkenwol meenemen om tijdens de workshop te gebruiken. Van 1 bol sokkenwol van 50 gram kun je precies twee sneakersokken breien. Tijdens de workshop is er de mogelijkheid om voor € 10,00 een materialenpakketje te kopen met daarin een rondbreinaald en een streng sokkenwol (kleur naar keuze).

De workshop wordt gegeven door Esther Wijnands. Haar visie is: Breien is goed voor je brein! Haar missie is om iedereen het plezier van het sokkenbreien bij te brengen. Lees hier alvast meer over Esther.

Tijdsduur: Vrijdag 15 oktober 2021 van 09:30 tot 12:30 uur
Locatie: Suyderseezaal Workshopruimte 2
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Een goede rondbreinaald 2,5 mm en 60 of 80 cm lang, 1 bol sokkenwol van 50 gram. (Materialenpakketje met rondbreinaald en sokkenwol is voor € 10,- te koop tijdens de workshop)
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 30,00 exclusief een toegangsticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder).
Inclusief: Een handout met instructies, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.