terug

Het leukste event voor breien en haken

Carla Meijsen – Magische motieven (uitverkocht)

Tijdens een reis naar de Baltische staat Letland in mei/juni 2016 ontdekte Carla een magische manier om persoonlijke motieven te maken op basis van data, getallen, namen of woorden. De methode is gebaseerd op oude wiskundige principes. De motieven die ontstaan zijn geometrisch en perfect symmetrisch. Door de manier waarop ze worden gegenereerd bevatten ze een onzichtbare persoonlijke boodschap. Vaak ontstaan prachtige vormen en variaties met eindeloos veel mogelijkheden. De motieven kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals breien, borduren of grafisch ontwerp.

Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes achter de magische en vedische vierkanten en het omzetten van letters naar cijfers. Ik laat veel voorbeelden zien van de mogelijkheden om de motieven op allerlei manieren toe te passen. Je maakt je eigen magische en vedische vierkant, zet de letters van je naam of een woord om in cijfers en maakt van minstens één zelf gekozen woord of getal een breimotief.

Je start met het maken van je eigen persoonlijke breimotief in de Letse Reliefsteek.

Hier lees je meer over Carla Meijsen en op haar website lees je meer over ‘Magische Motieven‘.

stippen_moeilijkheidsgraad_los_3
Tijdsduur:
Vrijdag 13 oktober van 09:30 tot 12:30 uur (UIVERKOCHT)
Locatie: Suyderseezaal 4
Taal: Nederlands
Huiswerk: geen
Meenemen: Garen in twee contrasterende effen kleuren, dikte geschikt voor naalden 3 tot 4 mm (kies geen hele donkere, pluizige of gemeleerde garens!). Handig om mee te nemen: schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen en papier. Tijdens de cursus kun je gebruik maken van potloden met gum, ruitjespapier en leenbreinaalden. Een extra setje (bamboe) sokken- naalden of rondbreinaalden (3,5 mm) zijn handig maar niet noodzakelijk.
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: € 40.00 exclusief toegangsticket voor de beurs, aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop (UITVERKOCHT).
Inclusief: Materiaal is inbegrepen bij de workshop, breinaalden en een stopnaald zijn te leen. Inclusief een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.

Nederlandse Breidagen Zwolle
13 & 14 oktober 2023Bewaren

Bewaren