terug

Het leukste event voor breien en haken

Carla Meijsen

Het Betere Breiwerk

Mijn naam is Carla Meijsen en mijn passie is breien. Sinds ik leerde breien toen ik zeven jaar oud was, heeft de techniek van het breien mij geïntrigeerd en geïnspireerd. Wat begon als hobby, groeide uit tot hobby én werk. Sindsdien is het alleen nog maar leuker en interessanter geworden en speelt breien meer en meer een centrale rol in mijn leven. Geen dag zonder te hebben gebreid…

Ik ben de eigenaar van het bedrijf The Dutch Knitters dat in januari 2009 is opgericht. Onder de vlag van The Dutch Knitters geef ik workshops in binnen- en buitenland. De cursus Het Betere Breiwerk, een serieuze opleiding van acht lessen voor gevorderde breiers, wordt gegeven in Noord Nederland en af en toe in het buitenland.

Ik ben opgeleid als docent Textiele Werkvormen. Sinds 5 november 2016 ben ik gecertificeerd Master Knitter volgens The Knitting Guild Association (TKGA).

Samen met breivrienden, maak ik sinds 2010 studiereizen naar onder andere Estland, Zweden, Letland, Groot Brittannië en Noorwegen om daar ter plaatse deel te nemen aan breicursussen en de breicultuur te onderzoeken. In 2016 en 2017 was ik Artist in Residence in Shetland. In december 2018 en januari 2019 ben ik Artist in Residence in Scalloway, Shetland, en in november 2019 in Tallinn, Estland.

Magische Motieven, Breiwerk met een Geheime Boodschap (Magic Motifs) is gepubliceerd in oktober 2018.

Op 24 oktober 2014 publiceerde ik Lekker Warm! Twijnend Breien / So Warm! – Twined Knitting, het eerste tweetalige boek (Engels en Nederlands) over twijnend breien.

In oktober 2011 verscheen het eerste boek van The Dutch Knitters Warme Handen – Estlandse Wanten en Polswarmers met daarin patronen voor elf wanten en twee polswarmers.

In 2006 en 2007 organiseerde The Dutch Knitters, in samenwerking met Second Events, de Stitch ’n Bitch-Dag in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

Je vindt The Dutch Knitters op Ravelry als CarlaM en TheDutchKnitters en op Facebook als Carla Meijsen.

Programma:
Masterclass – Het betere breiwerk MINI
Masterclass – Magische Motieven

Nederlandse Breidagen Zwolle
13 & 14 oktober 2023