terug

Het leukste event voor breien en haken

Rikka Horn – Haapsalu Shawl kanttechniek

De traditie van breien van kanten omslagdoeken begon 200 jaar geleden in een Estlandse kustplaats stadje Haapsalu. Deze rijke traditionele breitechniek wordt wereldwijd steeds populairder en op vele manieren toegepast.

Tijdens deze workshop maak je een kanten proeflap met een Haapsalu Shawl motief. Je leert opzetten en afkanten volgens de traditionele Estse manier en je krijgt uitleg over de constructie van vierkante en rechthoekige sjaals. Met deze kanttechniek patronen kan je ook bijvoorbeeld driehoekige stola’s, jurken en zelfs handschoenen en wanten breien.

Naast ajour bevat het breiwerk veel textuur, een specifieke kenmerk is de zgn ‘nupp’s’ (een soort 3D nopjes). Die nupp’s zul je in deze workshop worden aangeleerd. En misschien krijg je zelfs de allernieuwste techniek – de dubbele nupp’s – wel in de vingers!

Je hebt de keuze om in deze workshop het originele ragfijne Haapsalu Shawl garen te gebruiken (naalddikte 2,5 – 3,5 mm). Of, om de kanttechniek wat eenvoudiger onder de knie te krijden, kun je ook breien met een iets dikkere draad.

Ervaring met kantbreien is een prè.

Op deze pagina kun je meer informatie lezen over Rikka Horn.

Datum: Zaterdag 28 maart 2020 van 09:30 tot 12:30 uur
Locatie: Workshopruimte Wolkenfabriek 1
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Zelf mee te nemen: pen en papier, houten of bamboe breinaalden (zie beschrijving, er zijn ook breinaalden te leen)
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 35,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 39,50 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Materialen om mee te werken, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.