terug

Het leukste event voor breien en haken

Juliet Bernard – Verbeter je Fair Isle Breien en leer Steeking

Verbeter je Fair Isle breitechniek en leer ‘Steeking’ in één Masterclass!

Steeking is een heel oude techniek waarbij je je breiwerk moet knippen, vaak wordt het gebruikt op de Schotse eilanden om vesten te maken.

Het lijkt misschien eng, maar in deze workshop laat Juliet je zien hoe je je werk veilig kunt voorbereiden, voordat je gaat knippen, en de verschillende randen of biezen die je kunt creëren om je project af te werken. Het patroon voor de workshop is een mok patroon.
Het eerste deel van deze les zul je leren om je Fair Isle techniek te verbeteren. Daarna zal Juliet je het Steeking gedeelte leren.

Sommige mensen worden afgeschrikt van Fair Isle-breien omdat ze denken dat het moeilijk is en problemen kunnen hebben om een gelijkmatige spanning te krijgen.

In deze workshop laat Juliet zien hoe je Fair Isle met twee handen kunt breien, met één garen op elke hand. Het gebruik van deze techniek is een geweldige manier om je Fair Isle te verbeteren. Je zult zo blij zijn met de resultaten dat je alleen kleurwerk wilt breien.

Deelnemers moeten in de ronde kunnen breien en het Fair Isle-breien hebben geprobeerd.

Lees hier alles over Juliet Bernard.

Deze ‘Fair Isle met Steeking’ Masterclass vindt alleen plaats op vrijdag 19 oktober.
De ‘Verbeter je Fair Isle breien’ workshop wordt door Juliet ook in een 1,5 uur durende workshop gegeven op zaterdag 20 oktober 2018.

Datum: Vrijdag 19 oktober 2018 van 10:00 tot 13:00 uur
Locatie: Workshopruimte 2
Taal: Engels
Huiswerk: Ja, na het boeken van je ticket ontvang je het huiswerk via e-mail
Meenemen: Twee kleuren DK wol met een zo hoog mogelijk wolgehalte, beschikt voor naalden 4mm, set van 4mm naalden of rondbreinaald
Max. aantal deelnemers: 14
Prijs:  Early bird voorverkoop € 59,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 69,00 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Volledige hand-out met notities, huiswerk wat je vooraf moet maken, het ‘mug cosy’ patroon, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen. Halverwege de les is er koffie of thee met wat lekkers.