terug

Het leukste event voor breien en haken

De Wolkoker – Kumihimo

Kumihimo is een Japanse vlechttechniek van meer dan 1000 jaar oud. Kumi staat voor vlechten en himo voor koord. Vroeger werd dit vlechten op houten vlechttoestellen gedaan, maar nu hebben we daarvoor de Kumihimo schijf  Met behulp van deze Kumihimo schijf zijn op een heel eenvoudige manier zelf armbandjes en andere accessoires te vlechten.
De Kumihimo schijven hebben inkepingen langs de rand waar je draden in vast kan zetten. Er zijn twee soorten. Met de ronde schijf krijg je een rond effect aan je armband en met de vierkante schijf krijg je een plat effect.  Zo is er heel veel mogelijk met Kumihimo! De Kumihimo armbandjes en andere accessoires zijn van heel veel verschillende materialen te maken.

Kumihimo is leuk voor jong en oud, kinderen vanaf een jaar of acht kunnen dit zeker. De techniek is simpel, je hebt meteen een leuk resultaat. Het wordt toegepast om sieraden te maken maar je kunt met dezelfde techniek ook leuke tashengsels en andere accessoires maken.

Tijdens de workshop kunnen deelnemers  een proefwerkje maken om de techniek te leren van een platte vlecht die je kan gebruiken als schouderband voor een (Mochilla) tas of de ronde vlecht die bijvoorbeeld geschikt is als hengsel voor een mandje. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een rond armbandje te vlechten met satijnkoord.

Prijs: € 10,00
Tijden: doorlopend
Duur: ca. 1 uur
Aanmelden: kan tijdens de beurs bij stand van de Wolkoker