terug

Het leukste event voor breien en haken

Christel Smallegange

Noorse vertalingen

Mijn naam is Christel Smallegange. De passie voor breien ontstond al op mijn vierde. Mijn moeder vond me toen nog iets te jong voor de breinaalden helaas, en heeft me in plaats daarvan leren haken. Ook erg leuk! Maar mijn hart ging helemaal open toen ik op mijn zevende dan toch écht leerde breien. Ik heb de breinaalden sindsdien niet meer losgelaten, al zijn er periodes in mijn leven geweest waarin het breien noodgedwongen op een laag pitje stond.

Rond mijn veertigste is de breivlam weer flink aangewakkerd en begon ik tassen en omslagdoeken te ontwerpen voor mijn plaatselijke wolwinkel “Koperdraadje”. Sinds kort ontwerp ik ook voor mijn eigen pagina (ChrizKnitz) op Ravelry.

Ook ben ik door mijn enthousiasme voor Noorse fair isle vesten “zomaar” in het vertaalwerk van breipatronen gerold. Ik vertaal sinds ongeveer anderhalf jaar de breipatronen van Sidsel Janne Høivik van het Noors naar het Nederlands en ook voor de Noorse ontwerpster Kari Hestness en de Engelse ontwerpster Chrissie Day heb ik vertalingen mogen maken.

Inmiddels geef ik ook workshops in het versieren van breiwerk, dat wil zeggen: hoe geef je je breiwerk de “finishing touch”, op de manier van Sidsel Janne Høivik (dit uiteraard in samenspraak met haar).

Ik ben te vinden op Facebook, Instagram en Ravelry als ChrizKnitz.

Programma:
Workshop – Portugees Breien
Workshop – Fair Isle