terug

Het leukste event voor breien en haken

Annelies Baes – Haken met mohair garens

Haken met mohair…….

– mohair garen is zo mooi, maar ik kan er niet mee haken
– je kan mohair niet uithalen
– het is zo licht en breekbaar, mijn werkstuk gaat vast snel stuk
– met welke haaknaald krijg ik het mooiste resultaat ?
– etc..…

Dit zijn een aantal opmerkingen die ik heel vaak hoor, als ik ergens zeg hoe dol ik ben op mohair garen.

Inderdaad, haken met mohair is niet het meest eenvoudige wat er bestaat, maar met een aantal tips en truukjes maak jij straks ook dat prachtige werkstuk, en doe je mee met de huidige trend, want je had vast al gemerkt dat alle modebladen vol staan met mooie mohair ontwerpen.

In deze les van één uur gaan we haken met het prachtige Lang Yarns Mohair Luxe.

– we haken een mohair motiefje (of meerdere, als je tijd genoeg hebt)
– ik geef je tips en info over hoe je het makkelijkst met mohair garen haak
– ik laat je zien dat je met een beetje handigheid een foutje kan uithalen
– we bekijken de mogelijkheden van het garen: welke haaksteken mooi zijn, welke haaknaald handig is, dat je prachtige effecten verkrijgt met meerdere draden samen, en dat je het ook met een ander soort garen kunt samen haken

Annelies brengt meerdere samples mee om te bekijken: een motiefjes-shawl, een cardigan en een shawl gehaakt met merino en mohair samen.

Let op: deze workshop is niet geschikt voor absolute beginners. Je moet de basissteken van het haken kennen: losse, vaste, stokje enz.

Lees hier alles over Annelies Baes.

Datum: Vrijdag 19 oktober 2018 van 11:30 tot 12:30 uur en zaterdag 20 oktober 2018 van 15:30 tot 16:30 uur
Locatie: Workshopplein 2
Taal: Nederlands
Huiswerk: Nee
Meenemen: Haaknaalden, breng een paar haaknaalden mee variërend tussen maat 3,5 mm en 6 mm  (er zijn ook een aantal haaknaalden te leen aanwezig), een dunne en dikke (stompe) maasnaald, eventueel pen en papier
Max. aantal deelnemers: 10
Prijs: Early bird voorverkoop € 15,00, te boeken via de ticketshop tot donderdag 18 oktober 2018, 20:00 uur (of totdat deze workshop is uitverkocht), klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder, denk erom dat u ook een toegangskaart nodig bent voor de Brei- en Haakdagen! De prijs voor deze workshop is aan de infobalie tijdens de beurs € 17,50.
Inclusief: Het gebruikte garen om mee te haken van Lang Yarns, patroon van het motiefje, hand-out. Deze workshop wordt gesponsord door Lang Yarns.