terug

Het leukste event voor breien en haken

Sidsel J. Høivik

‘Mijn naam is Sidsel J. Høivik en ik woon in Oslo, Noorwegen en mijn grote passie is breien en haken. Ik heb al op jonge leeftijd leren breien en het is al een passie sinds ik vier jaar was.
Ik heb ontwerpen gemaakt voor veel tijdschriften en garenmerken in Noorwegen en Zweden, al sinds 1990.

Ik heb jarenlang gewerkt als craft-journalist voor het magazine ‘Familien’. Daarnaast werkte ik ook een periode als ontwerper voor ‘Alpakka’ in Noorwegen.
Mijn eerste breipatronenboek is uitgebracht in april 2013 “Lekre masker og lekne sting”, bij uitgeverij Gyldendal.
Mijn tweede boek “Vakker strikk til alle årstider” is verschenen in augustus 2015, ook bij Gyldendal.

Onlangs ben ik geïnterviewd door Andrea Doig voor ‘the Fruity Knitting podcast’, in episode nr. 30. Mijn interview is te hoeren in de laatste 30 minuten van deze podcast. Hier vindt je de link naar het interview: http://fruityknitting.com/2017/05/31/norwegian-knitting-s…

Aan het einde van 2016 ben ik ook geïnterviewd door ‘Canadian Knittingrobin’ voor haar blog:
http://knittingrobin.blogspot.no/2016/12/an-interview-wit…

Haar workshops en lezingen worden gegeven in de Engelse taal.

Bezoek haar website.
Ze is ook te vinden op TwitterInstagram en Facebook.

Haar patronen zijn te koop via haar eigen website. Sinds twee jaar heeft Sidsel haar eigen bedrijf waar ze garenpakketten voor haar patronen verkoopt, een aantal accessoires en de boeken natuurlijk. Haar boeken zijn ook te koop in Nederland (Noorse editie) bij de betere wolwinkels en boekhandel.

Programma:
Lezing – Breien in Noorwegen
Workshop – Borduur- en haakwerk als versiering op polswarmer
Workshop – Decoratieve gehaakte randen
Expositie ‘Sidsel Kofte’s’ (meer info volgt)