terug

Het leukste event voor breien en haken

Garenproeverij

Wat is dat eigenlijk, een garenproeverij? Stel je het voor als een wijnproeverij, maar dan met garens. Verschillende kwaliteiten en kleuren, van de dunne lace tot de superzachte alpaca. Je mag garens naar keuze uitproberen, terwijl de host je alles verteld over de samenstelling en manier van spinnen van het garen. De garens die worden besproken zijn afkomstig van de exposanten op de beurs en zijn daar ook te koop.
De proeverijen worden gehost door Eloise de la Croix.

Vrijdag 11 mei 2018: 11.00 – 12.30 uur
Zaterdag 12 mei 2018: 11.00 – 12.30 uur
Locatie: Plaza (vraag ernaar bij de infobalie)
Max. aantal deelnemers: 20

Ben je al nieuwsgierig naar welke winkels meedoen? Dit zijn al enkele namen, maar we vertellen niet welke soorten garens mee doen, behalve dat het bijzondere garens zijn.
Wol met Verve
Cross & Woods
Atelier Lindelicht
Textielwerk Wol en zo….
Yarnz
The Fox and the Knight
Recht en Averecht
Chefwol
Wolop

13-5-2018: De Brei- en Haakdagen in Rijswijk zijn weer voorbij en er waren zulke goede reacties op de garenproeverij! Op vrijdag waren er 18 deelnemers en op zaterdag maar liefst 25 (gelukkig was er wat extra materiaal) en helaas hebben we toch wat mensen moeten teleurstellen. Hierbij een aantal reacties van deelnemers:

  • ‘De garenproeverij was vandaag echt een wolfeestje. Ik wil graag alle ondernemers bedanken voor de geweldige wol. Echt een feestje om zo nieuwe garens te kunnen proberen. Top!!’
  • ‘Het was geweldig! En het helpt, heb toch wol voor 2 truien en een truitje gekocht van de proefjes.’
  • ‘Het is heel leuk om eens nieuwe dingen te proberen, ik heb zo’n leuk lapje gebreit nu, die bewaar ik als inspiratie!’

Als bezoeker aan de Brei- en Haakdagen kun je gratis deelnemen aan de proeverij, wees echter op tijd want vol = vol.