terug

Het leukste event voor breien en haken

Carla Meijsen – Twijnend Breien

Twijnend breien, dé grote passie van Carla, is een minstens 400 jaar oude Scandinavische breitechniek met veel bijzondere eigenschappen en een scala aan decoratieve mogelijkheden. Voor de ervaren breier vormt het beslist een nieuwe uitdaging, maar ook minder ervaren breiers kunnen zich de basis van deze techniek binnen korte tijd eigen maken.

In oktober 2014 is Carla’s boek Lekker warm! Twijnend Breien over twijnend breien gepubliceerd. Lekker Warm! bevat uitgebreide uitleg over de historie, tradities en techniek van twijnend breien en meer dan 30 patronen, waar je na het volgen van de workshop mee aan de slag kan.

Tijdens een intensieve workshop leert Carla je de basisprincipes van de techniek, vertelt ze over de historie en laat ze aan de hand van breiwerk uit Lekker Warm! zien welke mogelijkheden de techniek biedt. Hierna start je met een speciale opzet voor twijnend breien en de basissteken. Thuis kan je hiervan een mobielhoesje of klein zakje maken.

stippen_moeilijkheidsgraad_los_3
Tijdsduur:
vrijdag 20 oktober 2017 van 10:30 tot 13:00 uur
Locatie: Suyderseezaal 4
Taal: Nederlands
Huiswerk: geen
Meenemen: sokkennaalden 3,5 mm
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: early bird voorverkoop € 25,00, tijdens de beurs € 30,00
Inclusief: we serveren koffie en thee halverwege de workshop, materiaal is inbegrepen bij de workshop, breinaalden en een stopnaald zijn te leen

Twijnendc DSC_0560 wanten trouw aan traditie6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren