terug
Carla Meijsen – Brioche voor Beginners

De Brioche stitch, in Nederland van oudsher bekend als de Patentsteek, is erg populair, mede dankzij Nancy Marchant, the Queen of Brioche. Zij blies de Patentsteek nieuw leven in door het uitbrengen van een reeks boeken die geheel zijn gewijd aan dit onderwerp. De vele  stekencombinaties geven geweldig mooie resultaten, die vaak ook nog tweezijdig zijn.

Breiers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging, zullen die zeker vinden in de onbegrensde mogelijkheden van de Brioche stitch. Maar vanzelf gaat dat niet….

In de workshop behandel ik de basisprincipes van de Patentsteek en aanverwante steken zoals de Fisherman’s rib. Door het verkrijgen van inzicht in de specifieke eigenschappen van deze steekvariaties, bouw je begrip op over de basisprincipes, waardoor het makkelijker wordt de ingewikkelder structuren te doorzien en ze meester te worden. Ook zetten we op met de Italiaanse opzet, die perfect geschikt is voor Brioche. Zodra je ook hebt geoefend met twee kleuren en het maken van minderingen en meerderingen, ben je klaar voor het spannender werk, het maken van de tweezijdige bladmotieven.

Mits de tijd het toelaat proberen we ook de Twigg stitch en/of een kabel in Patentsteek uit.

Hier lees je meer over Carla Meijsen.

stippen_moeilijkheidsgraad_los_3

Tijdsduur: Zaterdag 15 oktober 2022 van 09:30 tot 12:30 uur (uitverkocht)
Locatie: Deze workshop is verplaatst van ‘Meerhal Workshopruimte 5’ naar ‘Ruimte 4 (Suyderseezaal)’
Taal: Nederlands
Huiswerk: Geen
Meenemen: Haaknaald, schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen en papier, extra breinaalden passend bij de oefenwol (rondbreinaalden of sokkennaalden dikte 3,5 mm). Je kan als je extra naalden meeneemt de diverse proefopzetten op deze naalden laten staan en zo mee naar huis nemen.
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs: Early bird voorverkoop € 35.00 exclusief een dagticket om het event te bezoeken, aanmelden kan door een ticket te kopen in de ticketshop.
Inclusief: Materiaal is inbegrepen bij de workshop, breinaalden en een stopnaald zijn te leen. Inclusief een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.

Nederlandse Breidagen Zwolle
14 & 15 oktober 2022