terug

Het leukste event voor breien en haken

Meret Bützberger

Dubbel Breien

‘Mijn naam is Meret en ik woon met mijn familie in een klein Zwitsers dorpje, vlakbij Zurich. Ook al ben ik al over de grens van 40 jaar heen, ik heb het gevoel dat ik nog niet ‘groot ben geworden’, ik hou ervan om gek te doen met mijn zoon en man. Mijn gekke en beetje onvolwassen inslag heeft zijn invloed op mijn ontwerpen.

Ik begon met breien zoals zoveel anderen, door mijn oma en de oudere dames in onze buurt. Later hebben we ook handwerken geleerd op school, we hebben breien, haken, naaien, borduren en dat soort handwerk geleerd. Maar na school, ik had geen tijd om te breien of te haken, er was geen passie, andere dingen waren belangrijker. Echt verslaafd aan breien ik werd pas in 2003.
Ik ben een autodidact en gedreven door een ‘verlegen’ verslaving aan perfectionisme, daarom begon ik met het breien van ‘double face knitting’ (dubbel breien). Je krijgt een stukje met twee perfecte kanten, wat kan ik me nog meer wensen? Aangezien ik toen niet helemaal gelukkig was met het opzetten en het afkanten van dubbel breiwerk, ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om dit te doen.

Ik geef door het jaar heen diverse workshops en voor iedereen die daar niet aan mee kan doen, schreef ik nu een eCourse vol video’s en een Facebook-Support-groep.

Volg Meret op Instagram, Facebook en Twitter.
Haar patronen zijn te koop op Ravelry en bezoek vooral ook de Butzeria website voor veel materiaal over double knitting.

Speciaal voor Trollenwol ontwierp ze een dubbelgebreid vest die voor het eerst op de Brei- en Haakdagen te zien zal zijn. Daar vindt ook de lancering van het patroon plaats.
Wanneer Meret geen workshop geeft (’s middags) is ze te vinden in de stand van Trollenwol (’s morgens).

Programma:
Workshop – Dubbel Breien voor Beginners
Workshop – Dubbel Breien voor Gevorderden