terug

Het leukste event voor breien en haken

Coronavirus

Coronavirus

Als evenementenbureau Second Events, organisator van de Nederlandse Breidagen (Brei- en Haakdagen) volgen we de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus (COVID-19) op de voet. Ons kantoor volgt de berichtgeving van gespecialiseerde instanties en partners, zoals het RIVM en GGD, om zo nodig maatregelen te nemen en risico’s te vermijden. De richtlijnen van het RIVM en de GGD hanteren wij als uitgangspunt voor te nemen voorzorgmaatregelen.

Het welzijn en de veiligheid van bezoekers, standhouders en medewerkers staan bij ons voorop.

Vanmiddag, donderdag 12 maart 2020, is bekend geworden dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen/deelnemers verboden worden. Dit betekent dat de Breidagen in Groningen definitief geen doorgang zullen vinden op de geplande datum van 27 & 28 maart 2020.

In overleg met de Suikerfabriek Groningen zijn we tot een nieuwe datum gekomen: 29 & 30 mei 2020.
We hopen dat tegen die tijd evenementen weer mogelijk zijn en de dreiging van het coronavirus is verdwenen. Ook hier houden we alle adviezen en ontwikkelingen scherp in de gaten.

Meer informatie zullen we continue delen via onze social media kanalen.
Facebook Breidagen en Instagram Breidagen

Bezoekers:
Indien u al tickets voor toegang en/of workshops heeft gekocht, dan blijven deze geldig voor de beurs, eind mei. We proberen het workshopprogramma te ‘kopiëren’ naar de nieuwe datum, voor zover dat mogelijk is en indien docenten ook dan beschikbaar zijn. U begrijpt dat wij zeer recentelijk hebben vernomen dat de beurs geen doorgang kan vinden en we zullen vandaag iedereen hierover bericht (bezoekers met e-tickets). Indien u niet in staat bent om op de nieuwe datum naar Groningen te komen, zullen we uiteraard de tickets restitueren.

Nederlandse Breidagen Amsterdam:
De toekomstige editie van de Nederlandse Breidagen in Amsterdam gaat vooralsnog door zoals gepland. Het is op dit moment nog niet bekend of we deze door laten gaan, of het mogelijk is om het door te laten gaan, of dat deze op korte termijn ook geannuleerd dient te worden. Daarover hopen we komende week uitsluitsel te kunnen geven. Uiteraard kan niemand voorspellen hoe het verder gaat met het coronavirus maar we nemen alle maatregelen en restricties in acht. Mocht Amsterdam wel doorgaan dan treffen we extra maatregelen, waaronder extra schoonmaakrondes en het goed ventileren van de hallen en ruimtes. Hierover voeren we nauw overleg met beide evenementenlocaties.

Wij adviseren zowel bezoekers als standhouders de algemene hygiëneregels te volgen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

  • Was regelmatig uw handen, handdesinfectiemiddelen zijn aanwezig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Vermijd contact met mensen met luchtwegklachten;
  • Begroet elkaar verbaal.

Actuele informatie van het RIVM en antwoorden op vragen over het coronavirus vindt u hier.

Update: 13 maart 2020 (11:30 uur)