terug

Het leukste event voor breien en haken

Christelle Nihoul

Breiontwerper

Ik ben een breiontwerper geboren in België, maar “Jack of All Trades” is waarschijnlijk een meer geschikte titel.

Van de kleuterschool, waar ik heb geleerd om te breien, te haken, brood te kneden. Naar de tafel van mijn grootmoeder, waar ik de naaipatronen leerde lezen, heb ik zo lang als ik me kan herinneren gewerkt. Met een paar basisprincipes van kledingontwerp onder de riem, ontwierp en breide ik mijn eerste trui op 15-jarige leeftijd – een lange trui met stroken tricot en kabels.
Helaas, de dag kwam dat ik mijn naalden en garen achter me liet om naar de universiteit te gaan, waar ik verpleegkunde studeerde. Zoals velen van jullie, studeerde ik af, ging aan het werk, ging terug naar school, trouwde, kreeg baby’s. En vlak nadat mijn laatste kind was geboren, wist ik dat het tijd was om de dagelijkse loopbaan te verlaten en een nieuwe reis te beginnen. Ik stopte met de fulltime gezondheidszorg en wijdde me opnieuw aan het maken van patronen.

Met de hulp van mijn echtgenoot en amateurfotograaf en mijn drie terughoudende modellen, heb ik een klein bedrijf opgericht op basis van onze passies van fotografie en design. Inspiratie vinden in kleuren, ‘haute couture’, mode, natuur, architectuur (naast zoveel andere dingen), ik besteed nu mijn dagen met het publiceren van patronen en e-boeken voor modieuze breiers. Ik kijk ernaar uit om mijn reis met jullie te delen.
Van huis uit is Christelle Franstalig maar haar workshops zijn Engelstalig.

Onlangs verscheen één van Christelles ontwerpen in ‘Woolpeople 12’ van Brooklyn Tweed.

Christelle ontwerpt onder de naam ‘Christal LK Designs’, je kunt haar website bekijken. Patronen worden verkocht via haar Ravelry pagina.
Ze is ook te vinden op Instagram en Facebook.

Programma:
Masterclass Brioche Breien
Masterclass Verkorte Toeren (Short Rows)