terug

Het leukste event voor breien en haken

Christel Smallegange – Versiertrucs

Tijdens deze workshop leer je je breiwerk nét dat beetje extra te geven met haak- en borduurwerk.

We gaan randjes haken langs de afkant-rand van het proeflapje en een aantal borduursteken oefenen zoals de “French knot” voor het borduren van bijvoorbeeld roosjes. We gaan tijdens deze workshop ook een biesje breien aan het proeflapje en hierop sierrandjes haken, om een idee te geven wat er allemaal mogelijk is bij onder andere sluitbiezen van vesten.

Toelichting op het niveau: De workshop is geschikt voor de gemiddelde (geoefend, moeilijkheidsgraad 3 bolletjes) tot gevorderde (moeilijkheidsgraad 4 bolletjes) breister en haakster.

Lees hier alle informatie over Christel Smallegange.

Datum: Zaterdag 4 mei 2019 van 10:0 tot 13:00 uur
Locatie: Workshopruimte 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Ja, een proeflapje van ong. 10 x 10 cm, gebreid met wol voor nld 3-3,5 (zie korte beschrijving “proeflapje breien”).
Meenemen: Het gemaakte huiswerk, haaknaald nr. 2,5/3,  borduurnaald, breinaald nr. 3/3,5, schaar
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs:  Early bird voorverkoop € 35,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 39,50 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Handout, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen. Halverwege de les is er koffie of thee met wat lekkers.

Korte beschrijving ‘proeflapje breien’
Zet ongeveer 30 steken op met naald 3–3,5 en wol geschikt voor deze naalddikte. Brei ongeveer 35 naalden tricot heen en weer. Brei dan nog 6 naalden recht (= 3 ribbels). Kant alle steken losjes af. Was en block het lapje of stoom voorzichtig, zodat het plat blijft liggen en er tijdens de workshop gemakkelijk mee gewerkt kan worden.