terug

Het leukste event voor breien en haken

Christel Smallegange – Portugees Breien

Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger.
Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning.

Met je rechterhand steek je de naald in de volgende steek en je slaat de draad over de naald met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte steken iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte steken ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit!

Het grote voordeel van deze manier van breien is dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten.

Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle naalden recht, als alle naalden averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten.

Moeilijkheidsgraad: Deze workshop is geschikt voor beginnende, gemiddelde én gevorderde brei(st)ers. Omdat het een hele andere manier van breien is, is deze techniek voor iedereen even nieuw.

Lees hier alle informatie over Christel Smallegange.

Datum: Vrijdag 27 maart 2020 van 13:30 tot 16:30 uur
Locatie: Wolkenfabriek 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Nee
Meenemen: Een paar (rond)breinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5 mm
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs:  Early bird voorverkoop € 40,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 45,00 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: De breipin, een hand-out en wat restjes wol om mee te oefenen worden aan het begin van de workshop uitgedeeld, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.

Tip : Omdat je in het begin nog moet wennen aan de techniek is raadzaam om geen tere kledingstukken te dragen, zoals bijvoorbeeld een zijde bloesje.
In principe laat de breipin geen sporen na, maar om te oefenen kun je beter het zekere voor het onzekere nemen!