terug

Het leukste event voor breien en haken

Christel Smallegange – Fair Isle

In deze workshop leren we techniek van het breien met 2 kleuren tegelijk per toer, waarbij de draad waar niet mee gebreid wordt achter het breiwerk meeloopt. We breien een proeflapje in het rond. Je leert wat een knipbies is en je breit een knipbies in je proeflapje.

Enige ervaring met breien op een rondbreinaald is een pré, maar niet noodzakelijk. Tijdens deze workshop leer je ook breien met de magic loop. Je leert hoe je tegelijkertijd met je linker- en met je rechterhand een draad kunt vasthouden en hoe je afwisselend met je linkerhand (de patroonkleur) en met je rechterhand (de achtergrondkleur) kunt breien. Je leert daarnaast hoe je een draad kunt meeweven wanneer je meer dan 5 steken moet overbruggen.

De foto is van Christel Smallegange, haar ‘Kinderdijk shawl’, ontworpen voor Koperdraadje (stand op de beurs).

Lees hier alle informatie over Christel Smallegange.

Datum: Vrijdag 27 maart 2020 van 09:30 tot 12:30 uur
Locatie: Wolkenfabriek 3
Taal: Nederlands
Huiswerk: Nee
Meenemen: Een paar rondbreinaalden 3 – 3,5 mm (er zijn een aantal reservenaalden aanwezig), steekmarkeerders en een schaar.
Max. aantal deelnemers: 12
Prijs:  Early bird voorverkoop € 40,00 inclusief een dagticket om het event te bezoeken (klik op ‘Toegangskaart kopen’ hieronder). De prijs aan de kassa € 45,00 inclusief toegang tot de beurs.
Inclusief: Een hand-out en wat restjes wol om mee te oefenen worden aan het begin van de workshop uitgedeeld, een nederlandse breidagen notitieblok en een pen.