terug

Het leukste event voor breien en haken

Brei mee aan een brein!

Brei mee aan het grote neuronen brein voor de Nacht van Kunst & Wetenschap 2019 in Groningen! Ook lekker voor je eigen brein… en maak kans op een vrijkaartje voor De Nacht van Kunst & Wetenschap 2019! 

De Universiteit van Groningen wil voor de Nacht van Kunst en Wetenschap een neuraal netwerk bouwen van zo’n tweehonderd gebreide neuronen. Hierbij hebben ze jouw hulp nodig! Brei – of haak – een neuron voor het netwerk en lever deze uiterlijk 1 juni bij breiwinkel Achterpand (Lage der A 1, Groningen) in.

Op zaterdag 4 mei zullen een aantal medewerkers van de Universiteit aanwezig zijn op de brei- en haakdagen om aandacht te vragen voor dit mooie project. Bij de stand kun je materiaal en een patroon (Nederlands of Engels) ophalen om zelf een neuron te breien en op die manier een bijdrage te leveren aan dit prachtige project! Jouw neuron zal dan tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap schitteren in een heus kunstwerk! Tijdens de beurs is er gelegenheid om aan te schuiven en alvast een stukje mee te breien.

Neural Knitworks is een mooi initiatief uit Australië, dat door de Universiteit nu naar Nederland wordt gehaald. Als iedereen een steentje – of in dit geval neuron – bijdraagt, kunnen we op 8 juni niet alleen laten zien hoe goed de neuronen samenwerken binnen het brein, maar ook hoe goed mensen kunnen samenwerken om iets voor elkaar te krijgen.

Download alvast een patroon voor een neuron (alleen Engels): https://www.scienceweek.net.au/neural-knitworks/of ga langs op zaterdag 4 mei bij stand 25!