terug

Het leukste event voor breien en haken

Ravelry Buttons

Er zijn weer nieuwe Ravelry Buttons beschikbaar!
Wanneer je de Brei- en Haakdagen bezoekt, ontvang je gratis een button. Zet gelijk je (Ravelry)naam erop en je bent herkenbaar voor de andere bezoekers en standhouders!

Ze zijn verkrijgbaar bij de ingang en de infobalie.

>>>

Ecologische wol, wat is dat eigenlijk?

Ecologische wol, wat is dat eigenlijk?

Een belangrijk onderdeel van de beidagen is de uitgebreide lezing van Marja de Haan van Trollenwol, op beide dagen. Een winkel die het belangrijk vindt dat wol en garen ecologisch geproduceerd wordt zodat het zo min mogelijk schade aan het milieu toebrengt. Biologisch, ecologisch, CO2 uitstoot, dierenmishandeling, mulesing (niet gaan opzoeken, te gruwelijk voor woorden), allemaal dingen die aan zullen bod komen. Er zijn al verschillende publicaties geweest over Marja en haar missie, er is zelfs een radioprogramma aan gewijd (link onder dit artikel).

De lezing wordt geleid door:
Marja de Haan
Hilly van der Sluis (ook Trollenwol,ex lid The Dutch Knitters)
en Ronnie Eunson

Ronnie komt speciaal overgevlogen van Shetland om deze breidagen bij te wonen. Zij produceren, volledig ecologisch, Uradale Yarns (ook bekend al ‘Aalmerk’).
Er is veel beeldmateriaal, voel-materiaal, er wordt gesproken en iedereen kan meepraten! We willen juist discussie voeren, dus wanneer je geïnteresseerd bent, ben je van harte uitgenodigd om te luisteren en mee te praten!

Buiten de lezingen zijn Ronnie en zijn vrouw, Sue, te vinden in de informatiestand van Trollenwol (stand 4). Daar is tevens een Shetland film te bekijken, je kunt proefbreien met echte ecologische wol, je kunt spreken met Marja en Hilly, met Ronnie en Sue. Een buitenkans voor de Nederlandse breiwereld!

Meer uitgebreide info: https://breidag.nl/…/marja-de-haan-het-wel-en-wee-in-ecolo…/

IMG_9644-FOTO2RonniesVest

>>>

Win een Meet&Greet + gesigneerd boek Anna Maltz

Een overdenking van onze Creative Director, Loret Karman, over de komst van Anna Maltz naar de breidagen.

Dit is een lastige post om te schrijven.
Breiers om mij heen vragen zich af of het nog iets toevoegt om van Anna Maltz herself de Marlisle techniek te leren.
“Is het niet al een oude techniek? Ik kan m toch ook you-tuben? Het is helemaal niet zo moeilijk toch?” Dat gaat zo ver dat er ook al breiers zijn die besluiten om voor veel minder geld als de workshop van Anna moet kosten, er zelf les in te gaan geven. Niet zo netjes vind ik, maar ik denk dat het gewoon mag. Wat je wel wilt overwegen is dat het natuurlijk een happening is om rechtstreeks van Anna les te krijgen. Als werkelijk uber-hippe Londense breister (die ???Nederlands spreekt), “gekke” projecten op brei en kunst snijvlak uitvoert, een bijzonder verhaal heeft en een ervaren docent is beloofd haar aanwezigheid op deze breidagen een ervaring te zijn die je niet wilt missen. Om haar aanwezigheid onder de aandacht van alle breisters en haaksters in Nederland aan te moedigen maak ik een materialenpakket wat alle deelnemers aan haar workshop op de breidagen krijgen. Bovendien…als jij zelf op je eigen Facebook, twitter, instagram account of in levende lijve netwerk Anna’s bezoek aan de breidagen bekend maakt, maak je kans op een meet and greet en het boek van haar. Laat dan ook even hier een berichtje achter van jouw actie. Op 22 april trek ik een lootje met de winnaar.

>>>

Website in Engelse taal

Een aantal pagina’s van deze website zijn nu ook in de Engelse taal beschikbaar. Niet alles zal vertaald worden maar de meeste algemene pagina’s wel.
Wanneer de Engelse pagina beschikbaar is zal er de Engelse vlag rechtsboven aan het scherm verschijnen.

>>>

Nieuwe website is online!

Hartelijk welkom op de nieuwe website van de nederlandse breidagen!
Je kent de beurs van het roze ‘Breidag’ logo, en dat is nu vervangen door een volwassen uitstraling. We hopen dat je het leuk vindt en dat we je vaak terug zien op deze website!

Wil je op de hoogte blijven van alle wijzigingen dan vindt je op de voorpagina mogelijkheden voor de nieuwsbrief, Twitter, Facebook en veel meer.

PS Je mag trouwens best brei- en haakdagen blijven zeggen, hoor, dat zijn het nog steeds!

>>>

De nieuwe hoofdgast is bekend!

Op de eerstvolgende Brei- en Haakdagen in Rijswijk, kun je kennis maken met Anna Maltz uit Londen.
Anna is ontwerpster en ken je misschien ook wel als ‘Sweaterspotter’ op Instagram. Ze ontwerpt revolutionaire breipatronen, zoals de ‘Naked Suits’ en haar onlangs gepubliceerde ‘Pengiun Knitting’ boek.

Meer informatie over Anna vindt je op haar eigen pagina.

 

>>>