terug

Het leukste event voor breien en haken

Constance Willems – Lezing en expo over ‘Dutch Knits, breisels in Nederland’

Constance Willems, internationale designer, researcher en auteur met focus op breisels.

Constance Willems volgde de opleiding Mode en Textiel aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ze is de auteur van “Dutch Knits, breisels in Nederland 1635-1969, a mini history of Dutch knitting in art, photography and literature”. Bovendien was ze gast curator van twee recente tentoonstellingen in Nederland: “Nederland breit in de keramiek” (Museum Purmerend, 31 augustus 2018 tot 27 februari 2019) en “Nederland breit in de keramiek, twee historische ambachten hand in hand”(Keramisch Museum Goedewaagen, 7 januari tot en met 27 juni 2017).

Tijdens de Brei- en Haakdagen in Groningen zal Constance aanwezig zijn om haar werk te laten zien en hierover te vertellen. Tijdens de presentatie zijn drie videos te zien: ‘The North of Holland is a Knitting’ en ‘Dutch Knits Breisels 1635-1969’, beide over de geschiedenis van breisels zoals die zien is in de Nederlandse kunst. En een film met de titel ‘In the LOOP 2018’, over de geschiedenis van breisels zoals die zien is in de buitenlandse kunst. Heb je interesse in breikunst, of in de geschiedenis van breien neem dan zeker even een kijkje!

Datum:
Vrijdag 3 mei 2019 en zaterdag 4 mei 2019 (tijden zijn doorlopend)
Toegang is gratis voor bezoekers van de nederlandse breidagen

Op de foto hieronder zie je een projectreconstructie van gebreide zijden kousen gevonden in een Nederlands Palmhoutwrak, gezonken voor het eiland Texel ca. 1650. De foto toont Constance’s gereconstrueerde zijden kousen, gebreid naar een patroon uit 1655.

Copyright foto’s & Kousen: Constance Willems